Kom even helemaal tot rust met een ontspanningsmassage
Neem jij wel eens een momentje voor jezelf?
Even bewust in het hier en nu met alle aandacht voor jezelf
Met een ontspanningsmassage breng ik je weer even helemaal terug bij jezelf. Door alledaagse bezigheden vergeten we soms om goed voor onszelf te zorgen. Kleine signalen vanuit je lichaam die jou er subtiel op wijzen dat je wellicht teveel hooi op je vork neemt, worden vaak genegeerd of geparkeerd voor 'later'. Door bewust met je aandacht naar je lichaam te keren en te voelen wat zich daar afspeelt, kun je eventuele onbalans tijdig opmerken, doorvoelen en loslaten.
Masseren met een zachte aanraking
Tijdens een massage maak ik gebruik van (zachte) massagegrepen die jou in een ontspannen staat brengen. Door deze zachte en ritmische aanrakingen wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, ook wel knuffelhormoon genoemd. Oxytocine zorgt onder andere voor ontspanning en het verminderen van pijnprikkels en stress. Hierbij worden ook eventuele blokkades opgemerkt en aangeraakt zodat er ruimte komt om ze los te laten en af te voeren.
Massageolie met essentiële oliën op jou afgestemd
Ieder mens is anders en heeft andere behoeftes. Voor aanvang van de massage vraag ik je waar ik je in mag ondersteunen. Misschien zit je gewoon lekker in je vel en wil je even ontspannen, maar misschien spelen er wel andere dingen in je leven en heb je behoefte aan meer rust in je hoofd, of heb je last van pijnlijke spieren en mag daar de aandacht naar toe. Ik werk met pure essentiële oliën die ik meng met een basisolie. Zo kan ik altijd de juiste massageolie toepassen die op dat moment voor jou nodig is.
Hoe wordt het zelfhelende vermogen gestimuleerd met massage?
Massage is niet alleen ontspannend en fijn, maar heeft ook een helende werking. Door zachte aanrakingen, de juiste intentie van de masseur en het sturen van energie kan een massage in alle lagen van jouw systeem komen. Het heelt op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.
6 manieren voor het stimuleren van het zelfhelende vermogen
- Massage helpt de bloedcirculatie te verbeteren door de bloedvaten te verwijden en de doorbloeding van het lichaam te bevorderen. Dit verhoogt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen, waardoor het herstelproces wordt versneld.
- Door de spieren te masseren, kunnen spanning en knopen worden verminderd. Dit verbetert de flexibiliteit en mobiliteit, en het vermindert de druk op zenuwen, waardoor het lichaam zichzelf beter kan herstellen.
- Massage kan het parasympathische zenuwstelsel activeren, wat het rust- en herstelsysteem van het lichaam is. Dit leidt tot een afname van de productie van stresshormonen en bevordert een staat van diepe ontspanning, wat gunstig is voor het zelfhelende vermogen.
- Massage kan helpen bij het verminderen van pijn, zowel chronische als acute. Door de afgifte van endorfines (natuurlijke pijnstillers) en het verminderen van ontstekingen kan massage de pijnervaring verminderen en het lichaam in staat stellen zichzelf te genezen.
- Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het afvoeren van afvalstoffen en toxines uit het lichaam. Massage kan de doorstroming van lymfevocht bevorderen, wat het reinigingsproces ondersteunt en het immuunsysteem versterkt.
- Door specifieke massagetechnieken kan de energiebalans in het lichaam worden hersteld en een gebalanceerde energiestroom draagt bij aan het zelfhelende vermogen van het lichaam.
Wanneer neem je een massage?
Voorkomen is beter dan genezen. Door regelmatig selfcare toe te passen en een moment voor jezelf te nemen, kun je feilloos aanvoelen hoe het met je gaat en wanneer je een pasje terug mag doen. Soms heb je daar de tijd niet voor genomen en kunnen er klachten ontstaan. Hieronder vind je de meest voorkomende klachten die je kunt verhelpen of verminderen met een massage:
- nek en schouderklachten
- rugklachten
- migraine-hoofdpijn
- weinig tot geen energie
- vermoeidheid
- spanning en stress
- burn-out
- spierpijn
- darmklachten / obstipatie
- overgangsklachten
- vage klachten na Covid (Long-Covid of Post-Covid)
- slecht slapen
- emotionele klachten
Wanneer is een massage niet mogelijk?
Er zijn een aantal omstandigheden (contra-indicaties genoemd) waarin je geen massage kan ondergaan. Hieronder lees je welke dat zijn:
Algehele contra indicatie:
- koorts
- eerste 3 maanden van een zwangerschap
- oververmoeidheid/uitputting
- infectieziekten, zoals Covid, griep, ernstige verkoudheid, keelontsteking, enz.
- steenpuisten en andere besmettelijke huidaandoeningen
- onbekende/veel pijn (uitgezonderd spierpijn)
- slechte algemene toestand
Overleg met de arts bij:
- kanker tijdens behandelen met chemo of bestraling
- hartaandoeningen
- gebruik van antibiotica, bloedverdunners of medicatie met een gele sticker
Plaatselijke contra-indicaties:
- spataderen
- trombose
- psoriasis
- beschadigde huid, bijvoorbeeld blauwe plekken, bloeduitstorting, schaafwonden en open wonden
- lokale, actieve ontstekingen
- vaatontsteking
- kneuzingen
- botbreuken
Bij twijfel overleg je altijd eerst met je behandelende arts.
Duur en kosten ontspanningsmassage
Een massage van 30 minuten bedraagt € 30,00
Een massage van 60 minuten bedraagt € 55,00
Heb je nog vragen of wil je een massage inplannen? Neem dan contact met me op.